RSS

Kiera Cass “Atranka“

18 Rgp

cdb_atranka_z1

Vertinimas:9/10
Puslapių skaičius: 328psl
Išleido: Alma littera, 2013
Knyga: iš bibliotekos
Perskaityta: 2014 rugpjūtis
Originalus pavadinimas: The Selection

Autorė:
Šios knygos autorė Kiera Cass gimė, užaugo ir studijavo Pietų Karolinoje. Pirmą knygą The Siren parašė 2009m būdama dvidešimt septynerių, tačiau deja ji nesulaukė tokio didelio pasisekimo, kaip antroji jos knygą The Selection (Atranka), kuri pasaulį išvydo 2012m. Trečioji knyga The Eite (elitas) buvo išleista 2013m, o ketvirtoji The One (vienintelė) 2014m. Autorė neplanuoja nustoti rašyti ir žada dar nustebinti skaitytojus.

Veikėjai:
Amerika Singer iš penkto luomo. Pagrindinė šios knygos herojė, kuri varžosi dėl teisės ištekėti už princo nors visai to nenori. Stengiasi dėl savo šeimos gerovės ir bando susigydyti savo sudaužytą širdį. Be meilės trikampio tokio tipo knygose tikrai neįmanoma apsieiti, todėl ir joje susidursime su pavydu, neapsisprendimu ir prabundančia meile.

Princas Maksonas. Vaikinas kuriam tenka laikytis tradicijų ir vesti vieną merginą iš 35, kurias jam parenka komisija. Sunku susidaryti nuomonę ar jis dėl to liūdi ar džiaugiasi, nes gauna pačias gražiausias ir protingiausias šalies merginas, kurios privalo daryti viską ko jis nori ir ką jis liepia.

Aspenas niekaip negalintis apsispręsti buvęs Amerikos vaikinas, kuris vieną dieną nori būti su ja kitą dieną sako, kad yra jai per prastas, todėl jiems reikia išsiskirti, o trečią dieną vėl ją myli ir nori būti su ja. Nepatinka man tokie žmonės nei knygose nei realiame gyvenime.

Marli iš ketvirtos kastos. Tikriausiai pagrindinė konkurentė Amerikai siekianti Maksono širdies. Atrodo rami ir meili mergina mėgstanti senus filmus, tačiau man vis vien atrodo, kad ji kažką slepia ir nėra tokia jau gera.

Amerikos šeima:

Mama visai būdais besistengianti ištekinti Ameriką už Princo, kad tik jie pakiltų kastų laipteliais aukštyn. Jei gerai pamenu, kai išteki už princo automatiškai pakyli, bet per du laiptus aukštyn.

Tėtis ramus, bohemiškas ir meniškas žmogus, kuriam svarbiausia jo šeimos laimė.

Jaunesnė sesuo, bei broliukas tiesiog nori gyventi geriau, bet tuo pačiu linki Amerikai ištekėti už orinco ir būti laimingai.

69227d1c8568bcdb362ff3c69ec017bdVeiksmas:
Knygos veiksmas vyksta po 4-ojo pasaulinio karo naujoje valstybėje Ilėjoje. Ją valdo karališkoji šeima, kurią sudaro karalius, karalienė ir princas. Kadangi princas jau sulaukė tinkamo amžiaus ir gali vesti vykdomas atranka į kurią patenka 35 merginos nuo šešiolikos iki dvidešimt ketverių metų amžiaus iš visų šalies luomų. ( Ši nauja valstybė turi aštuonis luomus. Karališkoji šeima aišku priklauso pirmam luomui, o visiški benamiai aštuntam.)
Jos visos gyvens rūmuose, kol princas išsirinks savo vienintelę karalienę.

Apibendrinimas:
Nuoširdžiai sakau, tikrai negalvojau, kad ši knyga man patiks, tačiau pamačiau vieną savo labai mylimą Booktuber’ę kalbant apie šią knygą tik gerus dalykus, bei patikrinau Goodreads statistiką ir puoliau rezervuotis “Atranką” bibliotekoje.
Knygos panašios į šią dar nebuvau skaičiusi, todėl likau maloniai nustebinta, kai viskas nesiklostė taip kaip aš galvojau, kad bus.
Likau suintriguota princo sprendimo, todėl tikrai galvoju apie antros knygos skaitymą artimiausiu metu. Gal joje bus plačiau pasakojama apie užpuolikus. Labai noriu sužinoti kas visgi jie yra, nes turiu vieną versiją, kuri norėčiau kad pasitvirtintų.
Ši istorija kiekvienos mergaitės svajonės ištekėti už princo realizacija ir vizualizacija (jei Jūs kaip ir aš skaitydami piešiate istoriją savo galvose) pilna gražių suknelių, bendravimo su karališkąja šeima bei gyvenimo pilyje.


Oficialiai:

Trisdešimt penkioms merginoms Atranka yra puiki proga. Galimybė užkariauti princo Maksono širdį ir pakliūti į aukščiausią visuomenės luomą – tviskančių suknelių ir brangenybių pasaulį. Tačiau Amerika Singer visai netrokšta tapti atrinktąja. Dalyvavimas konkurse keltų grėsmę jos ir žemesnei kastai priklausančio mylimojo Aspeno slaptiems jausmams. Prasideda nuožmi kova dėl karūnos, o nugalėti visai netrokštanti Amerika atsiduria pačiame jos centre…

Vos pasirodžiusi knyga tapo pasauliniu bestseleriu, pagal ją jau kuriamas filmas.

 

 

<a href=“http://www.bloglovin.com/blog/2883269/?claim=scz4sdh2evd“>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

Žymos: , , , , , , ,

Parašykite komentarą